Geografia pentru elevi     Profesorul de geografie     Scoala nr. 2 Buhusi        Sponsori      Contact

 

DIDACTICA

Prezentare fizico-geografica a masivelor muntoase:

Fagaras

Ceahlau

Rodnei

Apuseni

 

EXPEDITII

Muntii Apuseni - 1980

Muntii Rodnei - 1982

Muntii Fagaras - 1984

 

 

 

Imagini din

BUHUSI

 

 

 

 

GEOGRAFIA,
 
această stiintă atât de vastă, îsi are rolul si locul ei binedefinit în învătământul românesc de toate gradele, contribuind la formarea unui orizont larg si interdisciplinar al elevului, având strânse relatii cu botanica, zoologia, , fizica, astrologia, pedologia, geologia.
 
NATURA nu trebuie înteleasă doar ca munti, cămpii, ape si paduri, ci în intima lor interdependentă, alcătuind peisaje geografice de o mare varietate si de un pitoresc inegalabil.

    Dacă muntii Carpati, Dunărea si Marea Neagră constituie triada componentelor naturale ale individualitătii peisajului românesc dispus concentric, atunci personalitatea geografică distinctă a teritoriului tării noastre nu este decât proiectia în spatiu si timp a legăturilor milenare dintre popor si glia strabună.

  Excursiile în natură cu rucsacul în spate îl fortifică pe elev sau pe tânaăr, îi sădeste spiritul de într-ajutorare, de cooperare, îl face mai bun, îi ascute spiritul de observatie, dorinta de cunoastere, de ocrotire a naturii si, nu în ultimul rând, patriotismul.

    Cunoasterea, dragostea fată de natura patriei si ocrotirea ei au fost crezul pe care l-am respectat cu sfintenie în cei 42 de ani de profesorat si sper că am reusit să sădesc aceste deziderate în inimile atâtor generatii de elevi.

Prof. George GLIGOR

 



 

 


 

 

 

Design  realizat de COOLPIX image agency - © 2005-2011